Καλώς ήρθατε !

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του Δημοτικού Σχολείου Γραμβούσας. Από εδώ θα μαθαίνετε πως περνάμε στο σχολείο μας, θα διαβάζετε χρήσιμες ανακοινώσεις αλλά και όλα τα νέα μας. Καλή πλοήγηση ! ! !

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Όταν συναντηθήκαμε μέσω του Αισώπου...

 Ζωγραφίζοντας  ποιήματα από τα «Αισώπεια»

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να αισθάνεται κανείς δημιουργικός. Αυτή τη χαρά νιώσαμε κι εμείς με τους μαθητές μας όταν έφτασαν σε  τα ποιήματα της κας Ελένης Χωρεάνθη, «Μια αλεπού καλογριά» και «Η αλεπουδίτσα και το λιοντάρι» . Τα διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή σε όλες τις τάξεις. Συζητήσαμε για το ρόλο του δυνατού και του αδύναμου, προβληματιστήκαμε, διασκεδάσαμε παίζοντας την αλεπού και το λιοντάρι και φυσικά ζωγραφίσαμε (τέσσερις απὀ τις ζωγραφιές σας στέλνουμε)  τις πιο έντονες εικόνες που μας δημιούργησε αυτή η ανάγνωση.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Βαγγέλη Κακατσάκη που αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο στην γνωριμία μας με την κα Ελένη Χωρεάνθη, με την οποία είχαμε τη χαρά να μιλήσουμε τηλεφωνικά.

Βασιλική Χαραλαμπίδου, Δασκάλα Β΄-Ε΄-ΣΤ΄- Αμάντα Ξιάρχου, Δασκάλα Α΄-Γ΄-Δ΄

Η τρίτη δημοσίευση εργασιών των μαθητών μας στην εφημερίδα Χανιώτικα Νέα και συγκεκριμένα στη στήλη <<Παιδότοπος>> του γνωστού και αγαπητού σε όλους κου Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη. 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις εργασίες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2021-2022

 Ο αγιασμός στο σχολείο μας θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ . Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η επίδειξη αρνητικο...